Hotstonemassage

Hotstone-massage Meander

Een Hotstonemassage is een volledige en heerlijke ontspanningsmassage met warme basaltstenen. De stenen komen uit een verwarmd waterbad. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. De stenen nemen hierdoor de warmte snel op en geven de warmte langzaam af. De stenen die in deze praktijk gebruikt worden zijn van de allerhoogste kwaliteit.  Ze worden namelijk niet als brokken basalt aangevoerd, getrommeld en gepolijst. Ze komen rechtstreeks uit de zee rond Hawaii en zijn met de hand geraapt en geselecteerd op vorm en maat. Eb en vloed hebben er voor gezorgd dat de stenen zeer glad en zacht aanvoelend, rond en wat plat geworden zijn. De verschillende afmetingen zorgen voor veel mogelijkheden van toepassing en een afwisselende, gedetailleerde en complete massage. Enkele voorbeelden zijn: grote stenen om neer te leggen, middelgrote stenen om strijkingen en cirkels te maken, kleine stenen voor het kneden, langwerpige stenen met een ronde punt voor diepere massage in de spierknopen, kleine steentjes voor tussen de tenen en grote langwerpige stenen voor onder op de voetzolen. Een Hotstonemassage draagt bij aan het herstellend vermogen van het lichaam, voert in hoge mate afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans. Daarnaast geven de warme stenen op zich al een heerlijk gevoel van welbehagen.

Elke Hotstonemassage is weer anders. Vooraf bespreken we steeds je wensen en aandachtspunten.

Hoe ziet een hotstonemassage eruit?

Eerst worden een aantal stenen op een deel van het lichaam neergelegd. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning in de spieren, bevordert de bloedcirculatie en het afvoeren van afvalstoffen. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen, kan het warmte-effect ook doelgericht toegepast worden, bijvoorbeeld op koude plekken of plekken die aandacht nodig hebben. Vervolgens wordt een ander deel van het lichaam met stenen gemasseerd met gebruik van etherische massageolie. Dat zijn bijvoorbeeld rustige en cirkelvormige strijkingen, diepere massage door middel van knedingen met stenen of massage van de spierknopen met speciale triggerpoint stenen. Als er op één plek warme stenen liggen en op een andere plek gemasseerd wordt, doen de stenen en de handen gelijktijdig hun werk. Daarna worden de stenen weggehaald en vervolgens worden de al verwarmde spieren en weefsel gemasseerd met diverse andere stenen. Deze combinatie zorgt ervoor dat ontspanning van de spieren en het afvoeren van afvalstoffen verder bevordert wordt.  

Een hotstonemassage kost 72 euro en duurt 1,5 uur, waarvan 15 minuten voor binnenkomst, gesprek en rustig afronden. 
Wil je een afspraak of meer informatie? Bel 06 44 608 559 of stuur een mail naar meander@massagepraktijk.net. Je kunt ook het contactformulier invullen. Je ontvangt doorgaans binnen 24 uur een reactie.

Redenen voor een massage

 

 

Contact

Massagepraktijk Meander
Kitty Middelham
Gagels 47
9466 PK Gasteren
meander@massagepraktijk.net
Tel. 06 44608559
Facebook
Banknr. NL25RABO0143659030 t.n.v. K.J. Middelham
KvK 01157139

 Opleidingen

Logo Psychosynthese Academie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste massagecursussen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.