Klassieke Ontspannings­massage

Klassieke ontspanningsmassage is een gevarieerde en volledige lichaamsmassage, waarbij warme etherische massageolie en warme doeken worden gebruikt. Weefsel en spieren worden zachter en ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen, fricties e.d. Door de toegenomen doorbloeding in de weefsels wordt de opname van voedingsstoffen in de spieren bevorderd en worden afvalstoffen afgevoerd. Dit verbetert de spierfunctie. Ook rondom de gewrichten wordt gemasseerd, waardoor de bloedsomloop hier ook kan worden gestimuleerd en ontspanning teweeg gebracht wordt. Deze massage kalmeert het zenuwstelsel en versterkt het immuunsysteem. Bovenal is deze massage een weldaad om van te genieten. Het geeft diepe ontspanning en een heerlijk gevoel van welzijn voor zowel lichaam als geest. Tegelijkertijd ervaart men vernieuwde energie en helderheid en voelt men zich vaak als herboren. Deze massage wordt in zijn geheel goed afgestemd op de wensen van de ontvanger.

Ontspanningsmassage Meander Ontspanningsmassage Meander Ontspanningsmassage Meander

In overleg kunnen de volgende massagevormen toegevoegd worden.
Bij de bekende spierknopen rondom de schouderbladen of elders of spanning /stijfheid in de gehele rug en benen, kan diepe weefselmassage een welkome toevoeging zijn. Hierbij wordt met speciale technieken dieper in de spieren en weefsel gemasseerd. Ook voor sporters en diegenen die houden van een diepe, krachtige massage.
Daarnaast kan Dynamische- of Polariteitmassage worden toegevoegd. Bij Dynamische massage word je op ritmische wijze gerold, gerekt, gewiegd ed. Bewegingen die er voor zorgen dat je lichaam en gewrichten losgemaakt worden en je verrassend snel doen ontspannen. Bij Polariteitmassage worden de + en – polen in het lichaam met elkaar verbonden wat een zeer rustgevende en harmoniserende werking heeft.
Ook kunnen enkele strijkingen uit de traditionele Hawaiaanse lomi-lomi massage toegevoegd worden. Hierbij worden met de onderarmen lange en zachte tot diepe strijkingen op een vloeiende wijze gegeven.

Hoe ziet een massage eruit?

Elke massage is anders. Voorafgaande aan de eerste massage bespreken we je wensen en speciale aandachtspunten (bijvoorbeeld of er klachten zijn of waar je graag extra aandacht voor wilt). Na afloop is er tijd om rustig bij te komen. Je ligt op een professionele en zeer comfortabele massagetafel. Voor mensen met rug, schouder of nekklachten, is er een speciale, verstelbare hoofdsteun en een armplank. De tafel heeft tevens borst uitsparingen, wat het liggen op de buik voor vrouwen vaak aangenamer maakt. De schouders liggen dan namelijk meer ontspannen op de tafel en de onderrug ligt minder hol. Zo nodig worden her en der kussens en rolletjes gebruikt om je zo comfortabel mogelijk te laten liggen. Er wordt weinig of niets gezegd, je bent behaaglijk toegedekt met warme doeken op plaatsen waar niet gemasseerd wordt.

Een gevarieerde, volledige lichaamsmassage blijkt vaak de beste keuze. Dit omdat diepe ontspanning zowel voor lichaam en geest dan het beste wordt bereikt. Wanneer je echter de voorkeur hebt voor een deel van het lichaam (bijv. de gehele achterkant van het lichaam) dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Ook dit bespreken we vooraf. 

Elke keer dat je komt bekijken we opnieuw wat je wensen zijn en wordt de massage hierop afgestemd. 

Ontspanningsmassage Meander Klassieke ontspanningsmassage Meander

Kosten en afspraak

Een massage kost 66 euro en duurt 1,5 uur, waarvan 15 minuten voor binnenkomst en rustig afronden. 
Wil je een afspraak of meer informatie? Bel 06 44 608 559 of stuur een mail naar meander@massagepraktijk.net. Je kunt ook  het contactformulier invullen. Je ontvangt doorgaans binnen 24 uur een reactie.

Redenen voor een massage

 

 

 

Contact

Massagepraktijk Meander
Kitty Middelham
Gagels 47
9466 PK Gasteren
meander@massagepraktijk.net
Tel. 06 44608559
Facebook
Banknr. NL25RABO0143659030 t.n.v. K.J. Middelham
KvK 01157139

 Opleidingen

Logo Psychosynthese Academie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste massagecursussen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.