Redenen voor een massage

Ontspanning
● Massage is heel ontspannend voor zowel je lichaam als je geest. Dus heerlijk ontspannend voor vastzittende of stijve spieren, en ook  wanneer je het druk hebt of stress ervaart.

Aandacht voor jezelf
● Je hoeft niet iets te mankeren om naar een masseur te gaan, jezelf laten verwennen en genieten is een hele goede reden.

Nieuwe energie
● Een massage bevordert ontspanning én werkt energie gevend. Na een massage voelen je spieren vaak veel zachter aan én kun je je daarnaast verkwikt en als herboren voelen.

Een minivakantie
● Een massage brengt je van tijd naar tijdloosheid. Een oase van rust, waarbinnen even niets hoeft. Een vakantie in een notendop. Belangrijk wanneer je bijvoorbeeld veel verantwoordelijkheden hebt of veel moet organiseren.

Gedachten stil zetten
● Wanneer je veel denkwerk verricht of je gedachten even stil wilt leggen. Na een massage voel je je vaak verrassend helderder en lichter.

Ouder worden
● Wanneer je ouder wordt, neemt de stijfheid van het lichaam toe. Het is dan van belang ze zo soepel mogelijk te houden. Een massage helpt het lichaam goed in conditie te blijven. Het is tevens ook goed voor de ouder wordende huid, aangezien er olie op natuurbasis wordt gebruikt die de huid voedt.

Ondersteuning bij sport
● Mensen die veel sporten vinden het prettig als de spieren gekneed en losgemaakt worden. Ontspanningsmassage kan hier gezien worden als onderdeel van het bevorderen van een goede balans tussen fysieke inspanning en ontspanning.

Aangeraakt worden
● Aangeraakt worden is een van onze basisbehoeften. Warme, respectvolle aanraking is als balsem voor de ziel.

Zwangerschap
● Tijdens de zwangerschap wordt er veel van je lichaam gevraagd. Wanneer je voor het eerst zwanger bent is dit ook een grote verandering in je leven. Het kan dan heerlijk zijn in deze periode gemasseerd te worden. Je ontvangt dan een aangepaste massage op een speciaal hiervoor ontworpen massagetafel.

Ondersteuning bij veranderingen
● Massage kan goede ondersteuning bieden in tijden van grote veranderingen, bijvoorbeeld een verhuizing of verandering van werk. Ook ondersteunend bij tijdelijke stress zoals een examen periode.

 

Contact

Massagepraktijk Meander
Kitty Middelham
Gagels 47
9466 PK Gasteren
meander@massagepraktijk.net
Tel. 06 44608559

Bankrekening NL25RABO0143659030 t.n.v. K.J.Middelham

KvK 01157139

 Opleidingen

Logo Psychosynthese Academie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste massagecursussen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.