Redenen voor een massage

Ontspanning
● Massage is heel ontspannend voor zowel je lichaam als je geest. Dus heerlijk ontspannend wanneer je pijnlijke en gespannen spieren hebt, en ook heilzaam wanneer je het druk hebt of klachten hebt die met spanning en stress te maken hebben.

Aandacht voor jezelf
● Je hoeft niet iets te mankeren om naar een masseur te gaan, jezelf laten verwennen en genieten is een hele goede reden.

Nieuwe energie
● De energiedoorstroming wordt bevorderd waardoor spanningen losgelaten kunnen worden en het lichaam weer nieuwe energie krijgt.

Verwijderen afvalstoffen
● De bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten waardoor je je na de massage zowel ontspannen als fitter voelt.

Een minivakantie
● Een massage brengt je van tijd naar tijdloosheid. Een oase van rust, waarbinnen even niets hoeft. Een vakantie in een notendop. Belangrijk wanneer je bijvoorbeeld veel verantwoordelijkheden hebt of veel moet organiseren.

Gedachten stil zetten
● Wanneer je veel denkwerk verricht of je gedachten even stil wilt leggen. Na een massage voel je je verrassend helderder en lichter.

Ouder worden
● Wanneer je ouder wordt, neemt de stijfheid van gewrichten en spieren toe. Het is dan van belang ze zo soepel mogelijk te houden. Een massage helpt het lichaam goed in conditie te blijven. Het is tevens ook goed voor de huid, aangezien er olie op natuurbasis wordt gebruikt en massage daarnaast ook een betere doorbloeding van de huid bewerkstelligt.

Ondersteuning bij sport
● Mensen die veel sporten vinden het prettig als de spieren (ook de diepliggende spieren) stevig gekneed en losgemaakt worden. Een massage bij Meander kan ook in deze behoefte voorzien.

Je zit niet lekker in je vel
● Dit kan van alles betekenen, misschien depressief of onrustig, niet goed in- of doorslapen , onzeker, een onbestemd gevoel. Massage werkt verzachtend en kalmerend op je gemoed en is als balsem voor je ziel.

Aangeraakt worden
● Warm en veilig aangeraakt worden is een van onze basisbehoeften. Als je nu of in het verleden te weinig of onveilig aangeraakt bent, kan een zorgvuldige en veilige massage een helende werking hebben.

Zwangerschap
● Tijdens de zwangerschap wordt er veel van je lichaam gevraagd. Wanneer je voor het eerst zwanger bent is dit ook een grote verandering in je leven. Het kan dan heerlijk zijn in deze periode gemasseerd te worden. Je ontvangt dan een aangepaste massage op een speciaal hiervoor ontworpen massagetafel.

Ondersteuning bij veranderingen
● Massage kan goede ondersteuning bieden in tijden van grote veranderingen, bijvoorbeeld een verhuizing, verandering van werk, een echtscheiding, de overgang of een examen.

 

Contact

Massagepraktijk Meander
Kitty Middelham
Gagels 47
9466 PK Gasteren
meander@massagepraktijk.net
Tel. 06 44608559
Facebook

KvK 01157139

 Opleidingen

Logo Psychosynthese Academie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste massagecursussen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.