Cursus Hotstonemassage

Hotstonemassage Meander

Inhoud van de cursus

Een hotstonemassage is een weldadige massage met warme stenen. De stenen komen uit een verwarmd waterbad. De voor een hotstone massage gebruikte stenen zijn basaltstenen. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. De stenen nemen hierdoor de warmte snel op en geven de warmte langzaam af. De stenen die in de praktijk en tijdens de cursussen gebruik worden zijn van de allerhoogste kwaliteit. Ze worden namelijk niet als brokken basalt aangevoerd, getrommeld en gepolijst. Ze komen rechtstreeks uit de zee rondom het Andesgebergte en zijn met de hand geraapt en geselecteerd op vorm en maat. Eb en vloed hebben er voor gezorgd dat de stenen zeer glad en zacht aanvoelend, rond en wat plat geworden zijn. De verschillende afmetingen zorgen voor veel mogelijkheden van toepassing en een gevarieerde, gedetailleerde en complete massage. Voorbeelden zijn; grote stenen om neer te leggen, middelgrote stenen om strijkingen en cirkels mee te maken, kleine stenen om mee te kneden, stenen speciaal voor de spierknoopjes, hele kleine steentjes voor tussen de tenen, grote langwerpige stenen voor onder de voetzolen.

In deze praktische cursus leer je een gevarieerde en volledige lichaamsmassage met warme stenen te geven waarbij we technieken uit de klassieke ontspanningsmassage gebruiken. Daarnaast uitleg en praktische tips over stenen, reinigen, temperatuur, contra-indicaties, sfeer en opbouw van een korte of lange sessie. We gaan praktisch aan de slag met de verschillende manieren om stenen te leggen en oefenen diverse manieren om met de stenen te masseren. Je ontvangt een duidelijke handleiding en aan het eind van de cursus een certificaat.

Tijdens de cursus maak je gebruik van de aanwezige heaters en stenen. Je krijgt tips over de aanschaf en kosten van stenen, de heater en ander benodigd cursusmateriaal. Er zijn folders met voorbeelden van benodigdheden en aanschaftarieven aanwezig. Meander heeft een dealer geselecteerd, die uitstekende kwaliteit biedt. Deze dealer biedt 10% korting op alle benodigde materialen aan wanneer je de cursus bij Meander gevolgd hebt.

Voor wie?

Voor wie minimaal de basiscursus Ontspanningsmassage bij Meander heeft gevolgd of soortgelijke massage ervaring heeft opgedaan elders.  Ook zeer geschikt voor wie al een praktijk heeft, als toevoeging aan Schoonheids-en Pedicure behandelingen, Sportmassage, Shiatsumassage ed. Hotstonemassage is op zich een complete massagevorm maar daarnaast ook een prachtige aanvulling op veel andere behandelingen en massages en dus veelzijdig toepasbaar.

Weet je niet zeker of jouw massage ervaring aansluit bij deze cursus? Bel of mail dan gerust voor overleg. Je kunt ook het contactformulier invullen. Doorgaans ontvang je binnen 24 uur een reactie.

Hotstone-massage Meander

Redenen voor een massagecursus

 

 

Contact

Massagepraktijk Meander
Kitty Middelham
Gagels 47
9466 PK Gasteren
meander@massagepraktijk.net
Tel. 06 44608559

Bankrekening NL25RABO0143659030 t.n.v. K.J.Middelham

KvK 01157139

 Opleidingen

Logo Psychosynthese Academie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste massagecursussen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.