Basiscursus Ontspanningsmassage

Basiscursus Ontspanningsmassage Meander

Waarom een massagecursus?

Ontspanningsmassage is een massage waarbij een warme massageolie wordt gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige strijkingen, knedingen e.d.  Dit stimuleert de doorbloeding, voert afvalstoffen af en verbetert door de zuurstoftoename de spierfuncties. Deze massage is bovenal een heerlijke weldaad voor lichaam en geest. Wanneer je zelf massage wilt gaan geven, heb je een goed handvat nodig om te weten hoe je dit precies kunt doen. In deze cursus leer je onder deskundige begeleiding en met veel persoonlijke aandacht een gedegen aantal technieken aan. Met dit handvat, in combinatie met een goede, ontspannen lichaamshouding, wordt ook het geven van een massage ontspannend en voldoening gevend.

Inhoud van de cursus

In deze heel praktische cursus leer je een gevarieerde en volledige massage te geven met technieken uit de populaire klassieke ontspanningsmassage. We masseren telkens een deel van het lichaam. Met extra aandacht voor de vaak gespannen spieren in nek, schouders en rug. Je oefent met de wisselende hoeveelheid druk die je geeft, die mede afhankelijk is van de soort techniek. Hierbij leer je om goed af te stemmen op de wensen van de ontvanger. Er wordt ook aandacht besteedt aan sfeer, zorgzaamheid, contra-indicaties en waar je verder op moet letten.  We geven daarnaast tal van praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie. Een goede, ontspannen lichaamshouding verhoogt de kwaliteit van de massage en het plezier in het geven. Ook hier is ruime aandacht voor. Je ontvangt een duidelijke handleiding, zodat je er thuis zelfstandig mee verder kunt. Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor iedereen die wil leren masseren. Voor thuis om te geven aan bekenden, voor de hobby, ter ontspanning of ter verkenning e.d.  Ervaring is niet nodig. Ook een waardevolle toevoeging aan een al bestaande praktijk (bijv. een praktijk voor Sportmassage, Shiatsu, Pedicure, Schoonheidsspecialist, Reiki, Voetreflexologie, Stoelmassage e.d.).

Bel gerust voor meer informatie of overleg, 06-44608559. Je kunt ook het contactformulier invullen. Doorgaans ontvang je binnen 24 uur een reactie. 

Redenen voor een massagecursus

 

 

Contact

Massagepraktijk Meander
Kitty Middelham
Gagels 47
9466 PK Gasteren
meander@massagepraktijk.net
Tel. 06 44608559

Bankrekening NL25RABO0143659030 t.n.v. K.J.Middelham

KvK 01157139

 Opleidingen

Logo Psychosynthese Academie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste massagecursussen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.