Start je eigen praktijk

 

Meander Massage cursussen start je eigen praktijk

Persoonlijk traject Eigen Praktijk

Is het je wens om een eigen praktijk voor ontspanningsmassage op te starten of overweeg je dit? Je kunt bij Meander een persoonlijk traject hiervoor volgen.
Aangezien ontspanningsmassage tegenwoordig helemaal ingeburgerd is, is de stap ernaartoe veel kleiner geworden en is de vraag hiernaar sterk toegenomen. In deze tijd van veel verantwoordelijkheden en volle agenda’s is een massage een weldaad voor lichaam en geest. Er zijn veel mogelijkheden voor meerjarige massage-opleidingen. Een meerjarige opleiding is noodzakelijk en vereist wanneer je fysieke en/of emotionele klachten wilt leren behandelen. De massage die je bij Meander aanleert is een klassieke ontspanningsmassage vooral bedoeld voor relatief gezonde mensen die door het dagelijks volle leven soms last hebben van stress, spanning of vermoeidheid. Het is bij uitstek een heerlijke wellness massage, een minivakantie waarin men even niets hoeft. Wanneer er door spanning of stress klachten ontstaan zijn zoals vastzittende schouders, rug en nek, dan is deze massage verzachtend en ontspannend voor de spieren en bevordert een ontspannen geest. Wanneer dit je aanspreekt is een Persoonlijk traject Eigen praktijk een goede keuze.

Begin bij de basis!

Het traject naar een eigen praktijk kan desgewenst in een kort tijdsbestek worden doorlopen. Hiertoe volg je een basis- en een gevorderdencursus. Daarbij kun je kiezen tussen individuele cursussen of groepscursussen (in Drenthe of in Rotterdam), afhankelijk ook van het budget dat je wilt besteden. De basis is het aanleren van een groot aantal gedegen ontspanningsmassage-technieken uit de klassieke massage. Tijdens deze cursussen zijn er ook tal van praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie en doek, lichaamshouding, contra-indicaties, hoe bereid je de massage voor e.d.

Na deze cursussen bekijken we dan samen de opties waarmee je jouw vaardigheden verder kunt uitbreiden en wat daarin goed bij je past. Aangezien ik je dan al wat beter ken, kan ik je daarbij helpen. Opties zijn een cursus Hotstone massage, Dynamische massage, Polariteitmassage en 4handenmassage. Deze cursussen worden gegeven als groepscursussen in Drenthe. Hotstone massage en Dynamische massage kan ook als individuele cursus worden gevolgd. 
Je oefent tijdens deze periode thuis op gezonde proefpersonen. Het volgen van deze cursussen geeft je een goede basis voor een gedegen ontspanningsmassage met veel keuzemogelijkheid toegespitst op de persoonlijke wensen van de ontvanger.

Vervolgtraject en finishing touch

Supervisies
In het vervolgtraject spreek je twee supervisies af om de kwaliteit van de massage en een goede lichaamshouding te bevorderen, en corrigeer ik waar nodig. Je kunt de supervisie desgewenst uitbreiden met een extra uur voor andere doeleinden, bijvoorbeeld voor praktische adviezen. Ik heb sinds 1996 een massagepraktijk dus veel ervaring met alles wat daarbij komt kijken. Ik geef je dan tal van doelgerichte tips. Bijvoorbeeld hoe maak je reclame, welke stappen dien je te zetten (richting de Belastingdienst, Kamer van Koophandel e.d.), de inrichting van je praktijk, enz.
Coaching
Afhankelijk van je verdere persoonlijke ontwikkeling en mensenkennis kan het verder belangrijk zijn vaardigheden te ontwikkelen met betrekking tot het omgaan met mensen die bij je komen. In één of meerdere coaching-sessies verkennen we dan samen je valkuilen én je kwaliteiten als masseur. We vatten wat er zoal naar voren komt samen in een werkplan met leerdoelen voor verdere ontwikkeling. Al naar gelang je wensen en behoeften kunnen deze sessies met tussenpozen vervolgd worden. Een deskundige massage samengaand met een hartelijke persoonlijkheid bevordert dat mensen blij, tevreden en ontspannen naar huis gaan en graag bij je terugkomen.

Kosten persoonlijk traject Eigen Praktijk

De kosten van een persoonlijk traject Eigen Praktijk zijn afhankelijk van je wensen en doelen en of je de basis en gevorderdencursus en/of de aanvullende cursussen (bijv. Hotstone) individueel of in groepsverband volgt.
De kosten van een supervisie zijn 50 euro per uur, minimaal 2 uur per afspraak. Je neemt een relatief gezonde proefpersoon mee. Kom je samen met een andere cursist dan kost het 85 euro per 2 uur.
Een coaching-sessie kost 75 euro en duurt 1,5 uur. 

Meer informatie of een afspraak?

Bel 06 44 608 559 of stuur een mail naar meander@massagepraktijk.net. Je kunt ook het contactformulier invullen. Je ontvangt doorgaans binnen 24 uur een reactie.


 

Contact

Massagepraktijk Meander
Kitty Middelham
Gagels 47
9466 PK Gasteren
meander@massagepraktijk.net
Tel. 06 44608559
Facebook
Banknr. NL25RABO0143659030 t.n.v. K.J. Middelham
KvK 01157139

 Opleidingen

Logo Psychosynthese Academie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste massagecursussen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.