Basiscursus Ontspanningsmassage, weekend

Basiscursus Ontspanningsmassage Meander

Waarom een massagecursus?

Ontspanningsmassage is een massage waarbij een warme massageolie wordt gebruikt. Spieren en weefsel worden veelal soepeler en ontspannen zich door middel van zachte tot stevige strijkingen, knedingen e.d. Deze massage is bovenal een heerlijke weldaad voor lichaam en geest. Wanneer het je leuk lijkt om zelf een massage te kunnen geven, heb je een goed handvat nodig om te weten hoe je dit precies kunt doen. In deze cursus leer je een gedegen aantal technieken aan. Met dit handvat, in combinatie met een goede, ontspannen lichaamshouding, wordt ook het geven van een massage ontspannend en voldoening gevend.

Inhoud van de cursus

In deze heel praktische cursus leer je een gevarieerde en volledige Ontspanningsmassage te geven met technieken uit de populaire klassieke massage. We masseren telkens een deel van het lichaam.  Je oefent met de wisselende hoeveelheid druk die je geeft, die mede afhankelijk is van de soort techniek. Hierbij leer je om goed af te stemmen op de wensen en aandachtspunten van de ontvanger. Er wordt ook aandacht besteedt aan sfeer, zorgzaamheid en waar je verder op moet letten.  We geven daarnaast tal van praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie. Een goede, ontspannen lichaamshouding verhoogt de kwaliteit van de massage en het plezier in het geven. Ook hier is ruime aandacht voor. Je ontvangt een duidelijke handleiding, zodat je er thuis direct mee verder kunt oefenen. Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor iedereen die wil leren masseren. Voor thuis om te geven aan bekenden, voor de hobby en voor de ontspanning. Ervaring is niet nodig.

Belangrijk om te weten

Redenen voor een massagecursus

 

 

 

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Zaterdag en zondag
Data:  start in 2023 (medio september worden de data bekend).

zaterdag
• vanaf 9:30 uur ontvangst met koffie/thee
• 10:00 - 17:00 uur cursus, met onderbreking van een lunchpauze en een koffie/thee pauze.
zondag
• 9:30 uur ontvangst met koffie/thee
• 10:00 - 17.00 uur cursus, met onderbreking van een lunchpauze.

Kosten: € 235,- per persoon inclusief een kop soep, koffie, thee en sap, gebruik massagetafel, handleiding, massageolie op natuurbasis en certificaat van deelname. Zelf lunchpakket meenemen.

Locatie: Praktijk meander, Gagels 47, 9466 PK Gasteren
Graag parkeren op de oprit!

Aanmelden: Voor nadere informatie of aanmelding: gebruik het contactformulier. Het bericht wordt doorgaans binnen 24 uur bevestigd en beantwoord. 

Aanmelden

 

 

Contact

Massagepraktijk Meander
Kitty Middelham
Gagels 47
9466 PK Gasteren
meander@massagepraktijk.net
Tel. 06 44608559

Bankrekening NL25RABO0143659030 t.n.v. K.J.Middelham

KvK 01157139

 Opleidingen

Logo Psychosynthese Academie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste massagecursussen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.