Basiscursus Ontspanningsmassage, avond

Basiscursus Ontspanningsmassage Meander

 

Waarom een massagecursus?

Ontspanningsmassage is een massage waarbij een warme massageolie wordt gebruikt. De spieren en het weefsel worden veelal soepeler en ontspannen zich door middel van zachte tot stevige strijkingen, knedingen e.d. Deze massage is bovenal een heerlijke weldaad voor lichaam en geest. Wanneer het je leuk lijkt om zelf een massage te kunnen geven, heb je een goed handvat nodig om te weten hoe je dit precies kunt doen. Je leert in een basiscursus een gedegen aantal technieken. Met dit handvat, in combinatie met een goede, ontspannen lichaamshouding, wordt ook het geven van een massage ontspannend en voldoening gevend.

Inhoud van de cursus

In deze heel praktische cursus leer je een gevarieerde en volledige ontspanningsmassage te geven met technieken uit de populaire klassieke massage. We masseren elke avond een deel van het lichaam. Je oefent met de wisselende hoeveelheid druk die je geeft, die mede afhankelijk is van de soort techniek. Hierbij leer je om goed af te stemmen op de wensen en aandachtspunten van de ontvanger. We besteden ook aandacht aan sfeer, zorgzaamheid en waar je verder op moet letten en geven tal van praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie. Een goede ontspannen lichaamshouding verhoogt de kwaliteit van de massage en het plezier in het geven.  Ook hier is ruime aandacht voor. Je ontvangt een duidelijke handleiding, zodat je thuis verder kunt oefenen. Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor iedereen die wil leren masseren. Voor thuis om te geven aan bekenden, voor de hobby en voor de ontspanning. Ervaring is niet nodig. 

Bel gerust voor meer informatie of overleg, 06-44608559. Je kunt ook het contactformulier invullen. Doorgaans ontvang je binnen 24 uur een reactie. 

Belangrijk om te weten

Redenen voor een massagecursus

 

 

 

Praktische informatie

Woensdagavond (7x)
Data: woensdag 2, 9, 16 februari, 2, 16, 23, 30 maart 2022.
Tijd: 19:30 tot 22:00 uur.

Kosten: ‚ā¨ 230,- voor de gehele cursus inclusief handleiding, cursusmateriaal, massageolie op natuurbasis, koffie/thee en certificaat van deelname.

Locatie: Cursuscentrum MFA Het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a, Assen. Het cursuscentrum beschikt over een grote, gratis parkeerplaats en het ligt vlakbij afslag 33 (Assen-West) van de A28.

Aanmelden: Na je aanmelding ontvang je, doorgaans binnen 24 uur, een bevestigingsmail. Hierin staat nadere informatie over de aanbetaling. Na het overmaken van deze aanbetaling heb je definitief gereserveerd.

Aanmelden

Hoofdingang MFA Het Schakelveld

 

Contact

Massagepraktijk Meander
Kitty Middelham
Gagels 47
9466 PK Gasteren
meander@massagepraktijk.net
Tel. 06 44608559

Bankrekening NL25RABO0143659030 t.n.v. K.J.Middelham

KvK 01157139

 Opleidingen

Logo Psychosynthese Academie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste massagecursussen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.