Basiscursus Ontspanningsmassage, avond

Assen basis Drenthe Nog 6 plekken beschikbaar

Basiscursus Ontspanningsmassage Meander

 

Waarom een massagecursus?

Ontspanningsmassage is een massage waarbij een warme massageolie wordt gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige strijkingen, knedingen e.d.  Dit stimuleert de doorbloeding, voert afvalstoffen af en verbetert door de zuurstoftoename de spierfuncties. Deze massage is bovenal een heerlijke weldaad voor lichaam en geest. Wanneer je zelf massage wilt gaan geven, heb je een goed handvat nodig om te weten hoe je dit precies kunt doen. Je leert in een basiscursus een gedegen aantal technieken. Met dit handvat, in combinatie met een goede, ontspannen lichaamshouding, wordt ook het geven van een massage ontspannend en voldoening gevend.

Inhoud van de cursus

In deze heel praktische cursus leer je een gevarieerde en volledige massage te geven met technieken uit de populaire klassieke ontspanningsmassage. We masseren elke avond een deel van het lichaam. Met extra aandacht voor de vaak gespannen spieren in nek, schouders en rug. Je oefent met de wisselende hoeveelheid druk die je geeft, die mede afhankelijk is van de soort techniek. hierbij leer je om goed af te stemmen op de wensen van de ontvanger. We besteden ook aandacht aan sfeer, zorgzaamheid, contra-indicaties en waar je verder op moet letten en geven tal van praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie. Een goede, ontspannen lichaamshouding verhoogt de kwaliteit van de massage en het plezier in het geven.  Ook hier is ruime aandacht voor. Je ontvangt een duidelijke handleiding, zodat je thuis verder kunt oefenen. Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat.
Het is geen probleem als je een keer een les mist, want in les 7 (laatste les) worden alle massagetechnieken uit de eerste 6 lessen nog een keer kort gedemonstreerd en kun je daarna kiezen welk onderdeel je nog een keer wilt oefenen. Zodoende is er ook een mogelijkheid om, zij het in het kort, de les die je gemist hebt in te halen.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor iedereen die wil leren masseren. Voor thuis om te geven aan bekenden, voor de hobby, ter ontspanning of ter verkenning e.d.  Ervaring is niet nodig. Tevens geschikt als opstart voor een eigen praktijk of voor wie dit wil verkennen, zie Start je eigen Praktijk. Ook een waardevolle toevoeging aan een al bestaande praktijk (bijv. een praktijk voor Sportmassage, Shiatsu, Pedicure, Schoonheidsspecialist, Reiki, Voetreflexologie, Stoelmassage e.d.).

Tijdens de cursus nemen we de dan geldende corona-voorschriften in acht.

Bel gerust voor meer informatie of overleg, 06-44608559. Je kunt ook het contactformulier invullen. Doorgaans ontvang je binnen 24 uur een reactie. 

Belangrijk om te weten

Redenen voor een massagecursus

 

Praktische informatie

Woensdagavond (7x)
Data: 6, 13, 27 oktober 3, 10, 17 en 24 november.
Tijd: 19:30 tot 22:00 uur.

Kosten: € 215,-- per persoon voor de gehele cursus inclusief handleiding, cursusmateriaal, massageolie op natuurbasis en certificaat.

Tijdens de cursus nemen we de dan geldende corona-voorschriften in acht.  

Locatie: Cursuscentrum MFA Het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a, Assen. Het cursuscentrum beschikt over een grote, gratis parkeerplaats en het ligt vlakbij afslag 33 (Assen-West) van de A28.

Aanmelden: Na je aanmelding ontvang je, doorgaans binnen 24 uur, een bevestigingsmail en verdere praktische informatie. 

Aanmelden

 

Hoofdingang MFA Het Schakelveld

 

Contact

Massagepraktijk Meander
Kitty Middelham
Gagels 47
9466 PK Gasteren
meander@massagepraktijk.net
Tel. 06 44608559
Facebook
Banknr. NL25RABO0143659030 t.n.v. K.J. Middelham
KvK 01157139

 Opleidingen

Logo Psychosynthese Academie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste massagecursussen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.