Zwangerschaps­massage

Tijdens de zwangerschap is je lichaam volop in werking en ben je eerder vermoeid. Het kan dan heerlijk zijn om gemasseerd te worden. Je ontvangt dan een aangepaste massage toegespitst op de fase binnen de zwangerschap en de bijbehorende specifieke lichamelijke/geestelijke ongemakken. Hierbij wordt een speciaal voor de zwangere vrouw ontworpen zeer comfortabele massagetafel gebruikt waarbij de buik goed ondersteund wordt. Zodoende kun je ook in een verder stadium tijdens de zwangerschap nog op je buik blijven liggen en kan de vaak overbelaste rug nog steeds optimaal gemasseerd worden. Je wordt daarnaast ook in zij- en rugligging gemasseerd en waar nodig ondersteund met kussens. 

Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op beter slapen, minder rugpijn en minder aanmaak van stresshormonen.

Je mag in principe tijdens je hele zwangerschap gemasseerd worden. Voorzichtigheid is hier wel geboden, zeker in de eerste 3 maanden. Medische klachten dien je eerst te overleggen met een arts. In de eerste drie maanden kan een rustige, zachtere massage je helpen je weer fitter te voelen en hoofdpijn of misselijkheid verzachten. Tijdens de verdere zwangerschap kan een heerlijk ontspannende massage je helpen je beter in je vel te voelen. Vaak ontstaat er spierspanning of spierpijn in bekken-, rug-, nek- of schouders, hou je meer vocht vast en slaap je minder goed. Massage kan die klachten helpen verlichten. 

Massage na de zwangerschap

Je lichaam heeft door de zwangerschap en bevalling een flinke extra inspanning geleverd. Massage na je bevalling helpt je lichaam sneller en vollediger te herstellen.
Een massage kan bovendien een goed middel zijn om even tijd voor jezelf te nemen. Je kindje vraagt veel van je. Dat betekent dat je soms je eigen behoeftes moet uitstellen. Bij de massage gaat het even alleen om jou en je lichaam.

Een massage kost 66 euro en duurt 1,5 uur, waarvan 15 minuten voor binnenkomst, gesprek en rustig afronden. 

Wil je een afspraak of meer informatie? Bel 06 44 608 559 of stuur een mail naar meander@massagepraktijk.net. Of vul het contactformulier in, je ontvangt doorgaans binnen 24 uur een reactie.

Redenen voor een massage

 

 

Contact

Massagepraktijk Meander
Kitty Middelham
Gagels 47
9466 PK Gasteren
meander@massagepraktijk.net
Tel. 06 44608559
Facebook
Banknr. NL25RABO0143659030 t.n.v. K.J. Middelham
KvK 01157139

 Opleidingen

Logo Psychosynthese Academie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste massagecursussen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.