Cursussen te Assen

Open les en informatie avond in Cursuscentrum Het Schakelveld Assen

woensdag 3 september 2014 van 19.15 tot 21.30 uur

Tijdens deze open les kun je gratis en vrijblijvend deelnemen aan een massageworkshop (handmassage), kennismaken met de docent en haar werkwijze en vragen stellen. Je kunt je desgewenst inschrijven.

Aanmelden voor deze open les en informatieavond is gewenst. Je bent van harte welkom!

Programma:

  • 19.15 uur zaal open en koffie/thee, tevens informatie stand
  • 19.30 uur (deel 1) Workshop Ontspanningsmassage (handmassage)
  • 20.30 koffie/thee, infostand, vragen en/of inschrijving

Desgewenst kun je nu nog blijven om de volgende introducties van verscheidene massagevormen bij te wonen:

  • 20.45 (deel 2) introductie Dynamische massage
  • 21.00 introductie Hotstonemassage
  • 21.15 introductie Polariteitmassage
  • 21.30 vragen en afronding

De cursussen
Hieronder volgt een overzicht van de massagecursussen die in Assen en Schoonloo plaatsvinden.
De onderstaande cursussen zijn geschikt voor iedereen, jong en oud, die wil leren masseren. Tevens voor wie een eigen massagepraktijk wil beginnen. Zie Opstarten Eigen Praktijk.

Waarom een massagecursus?
Al vele eeuwen gebruiken mensen hun handen om spanning en pijn te verzachten en tevens liefdevolle aandacht en warmte te geven. In veel culturen wordt massage in familiekring toegepast en doorgegeven. In onze westerse cultuur is massage inmiddels ook steeds gewoner en mede daardoor voor ieder toegankelijker geworden; de vraag naar een goede ontspanningsmassage is enorm toegenomen.

Ontspanningsmassage is een massage waarbij een warme massageolie wordt gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunkties en de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage wordt je uitgenodigd om de aandacht uit te laten gaan van het hoofd naar het lichaam. Velen vinden een massage ontvangen heerlijk; diep ontspannend voor het lichaam, tevens een weldadig gevoel van innerlijke rust en harmonie. Men voelt zich verkwikt en als herboren. Daardoor ontstaat vaak de wens het zelf ook te willen leren.

De stap naar zelf massage geven kan een drempel zijn wanneer je niet weet hoe je dit precies kunt doen. Vaak denkt men ook dat het geven van een massage vooral vermoeiend is of dat je er sterk voor moet zijn. Een cursus geeft je een handvat om je de kunst van het masseren eigen te maken. Je leert een aantal gedegen technieken om iemand te kunnen ontspannen en verwennen. De ontdekking is dan vaak, dat met dit handvat in combinatie met een goede lichaamshouding ook het geven van een massage ontspannend en verkwikkend is.

Basiscursus Ontspanningsmassage

In zeven lessen leer je de basistechnieken van de klassieke massage, zoals strijken en kneden. Elke avond masseren we een deel van het lichaam. Tijdens de cursus ben je zowel 'gever' als 'ontvanger'. We werken op comfortabele massagetafels. Behalve het aanleren van de massagegrepen besteden we aandacht aan de sfeer en de zorgzaamheid tijdens het masseren. Daarnaast is er aandacht voor lichaamshouding en tal van praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie. Je ontvangt een duidelijke handleiding, zodat je thuis verder kunt oefenen. Aan het eind van de cursus heb je voldoende vaardigheden om iemand een volledige massage te geven en ontvang je een certificaat van deelname. Koffie en thee zijn inbegrepen.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor iedereen, jong en oud, die wil leren masseren. Ervaring is niet nodig. Je hoeft niet samen met iemand te komen om te kunnen deelnemen. Desgewenst kun je ook als 'koppel' komen en enkel op elkaar oefenen. Voor mensen, die ervaring hebben met lichaamsgericht werken en/of een praktijk daaraan ontlenen, kan deze cursus een waardevolle toevoeging zijn. Tevens voor diegenen die een eigen massagepraktijk willen beginnen. Zie Opstarten Eigen Praktijk.

Basiscursus Ontspanningsmassage, woensdagavond, september t/m november 2014

• woensdagavond (7 avonden)
• Data: 24 september, 1, 8 en 29 oktober, 5, 12 en 19 november 2014
• Tijd: 19:30 tot 22:15
• Kosten: € 190,- voor de gehele cursus inclusief handleiding, cursusmateriaal, massageolie, certificaat en koffie/thee.
• Locatie: Cursuscentrum Het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a, 9405 HX Assen.

Het Schakelveld is een nieuwe, moderne multifunktionele accomodatie. De lessen vinden plaats in een lichte ruimte. In de pauzes kunnen we bij goed weer gebruikmaken van een besloten, zonnige buitenplaats. Of plaatsnemen in een aparte gezellige ruimte binnen. De individuele massage, coaching en psychosynthesegesprekken vinden plaats in mijn praktijk aan de Gagels 47 9466 PK te Gasteren en op de woensdagmiddagen in de Admiraal Amerikaweg 2 9407 TK te Assen.

Een routebeschrijving vind je via mijn website en google-maps. Een routebeschrijving vanaf station Assen met een frequente busdienst, welke vlakbij het cursuscentrum stopt, vind je via 9292.nl. Er is een grote parkeerplaats direct voor de ingang (gratis).
Leuke en goedkope adressen voor overnachtingsmogelijkheden in Assen en omgeving beschikbaar.

Alle tarieven zijn inclusief 21 % BTW.

integratieve massage

Weekend-basiscursus ontspanningsmassage

In dit weekend leer je de basistechnieken van de klassieke massage, zoals strijken en kneden. We werken op comfortabele massagetafels. We oefenen telkens een deel van het lichaam. Behalve het aanleren van de massagegrepen besteden we aandacht aan de sfeer en de zorgzaamheid tijdens het masseren. Daarnaast is er aandacht voor lichaamshouding en tal van praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie. Je ontvangt een duidelijke handleiding, zodat je thuis verder kunt oefenen. Aan het eind van de cursus heb je voldoende vaardigheden om iemand een volledige massage te geven en ontvang je een certificaat van deelname. Koffie, thee en sap zijn inbegrepen. Tevens een kop soep bij de lunch (zelf lunchpakket meenemen).

Centrum Paridjeza ligt buiten de bebouwde kom van Schoonloo. De cursusruimte ligt temidden van weelderige natuur. In de pauzes kun je er, wanneer het weer meezit, heerlijk buiten zitten en rondwandelen. Daaromheen liggen prachtige natuurreservaten waar je zo inwandelt. Er zijn adressen van een aantal leuke overnachtingsmogelijkheden en eethuisjes in de direkte omgeving, welke adressen je op verzoek worden toegezonden. Zo kan dit weekend tevens een anders weekendje uit worden!
Voor meer informatie over centrum Paridjeza kijk op Centrum Paridjeza

Bij voldoende belangstelling volgt een gevorderdencursus.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor iedereen, jong en oud, die wil leren masseren. Door het weekendkarakter tevens ideaal voor wie die van verder weg komt. (zie hieronder ook de catering-en overnachtingsmogelijkheden). Ervaring is niet nodig. Je hoeft niet samen met iemand te komen om te kunnen deelnemen. Desgewenst kun je ook als 'koppel' komen en enkel op elkaar oefenen. Voor mensen, die ervaring hebben met lichaamsgericht werken en/of een praktijk daaraan ontlenen, kan deze cursus een waardevolle toevoeging zijn. Tevens voor diegenen die een eigen massagepraktijk willen beginnen. Zie Opstarten Eigen Praktijk.

Weekend basiscursus ontspanningsmassage
zaterdag 8 en zondag 9 november 2014 in Paridjeza, Schoonloo.

zaterdag
• vanaf 9:30 uur ontvangst met koffie/thee
• 10:00 - 18:00 uur cursus, met onderbreking van een lunchpauze en een koffie/thee pauze.
zondag
• 9:30 uur ontvangst met koffie/thee
• 10:00 - 17:30 uur cursus, met onderbreking van een lunchpauze.
De cursus kost € 175,- per persoon inclusief handleiding, cursusmateriaal, certificaat, massageolie, koffie/thee/sap en een kop soep. Zelf lunchpakket meenemen.
Locatie: Centrum Paridjeza Elperstraat 8, 9443 TL Schoonloo.
Dit centrum ligt buiten de bebouwde kom en heeft een prachtige cursusruimte met uitzicht over weelderige natuur. Bij mooi weer kunnen we in de pauzes buiten zitten. Een routebeschrijving naar het centrum met de auto of openbaar vervoer komt binnenkort op de website te staan. Er is een frequente busverbinding tussen Assen en Emmen welke stopt in Schoonloo. De bushalte is dichtbij het centrum. Je kunt gratis parkeren nabij het cursuscentrum.
Adressen voor overnachtingsmogelijkheden beschikbaar. Aan het eind van het weekend ontvang je een certificaat van deelname.

Alle tarieven zijn inclusief 21% BTW.

Weekendcursus ontspanningsmassage voor gevorderden

Deze cursus is bedoeld voor diegenen die de basiscursus hebben gevolgd of op andere wijze ervaring hebben met massage. Het aanleren van veel nieuwe klassieke massagetechnieken staat centraal waarmee je je vaardigheden verder ontwikkelt. Je leert bijvoorbeeld een grote uitbreiding aan mogelijkheden voor rug, schouder en nek massage. Ook hoe je de rug in zijligging kunt masseren, wanneer iemand moeilijk op de buik kan liggen. Daarnaast leer je ter kennismaking enkele technieken uit de dynamische massage en polariteitmassage, welke bij uitstek aan de ontspanningsmassage toegevoegd kunnen worden.
Lichaamshouding, ademhaling en zorgzaamheid blijven belangrijke aandachtspunten, waarin we ons verder verdiepen. We werken op comfortabele massagetafels. Je ontvangt een duidelijke handleiding en een certificaat van deelname.

Centrum Paridjeza ligt buiten de bebouwde kom van Schoonloo. De cursusruimte ligt temidden van weelderige natuur. In de pauzes kun je er, wanneer het weer meezit, heerlijk buiten zitten en rondwandelen. Daaromheen liggen prachtige natuurreservaten waar je zo inwandelt. Er zijn adressen van een aantal leuke overnachtingsmogelijkheden en eethuisjes in de direkte omgeving, welke adressen je op verzoek worden toegezonden. Zo kan dit weekend tevens een anders weekendje uit worden!

Weekendcursus ontspanningsmassage voor gevorderden
zaterdag 27 en zondag 28 september 2014 in Paridjeza, Schoonloo.

zaterdag
• vanaf 9:30 uur ontvangst met koffie/thee
• 10:00 - 18:00 uur cursus, met onderbreking van een lunchpauze en een koffie/thee pauze.
zondag
• 9:30 uur ontvangst met koffie/thee
• 10:00 - 17:30 uur cursus, met onderbreking van een lunchpauze.
De cursus kost € 165,- per persoon inclusief handleiding,cursusmateriaal, certificaat, massageolie, koffie/thee/sap en een kop soep. Zelf lunchpakket meenemen.
Locatie: Centrum Paridjeza Elperstraat 8, 9443 TL Schoonloo.
Dit centrum ligt buiten de bebouwde kom en heeft een prachtige cursusruimte met uitzicht over weelderige natuur. Bij mooi weer kunnen we in de pauzes buiten zitten. Klik hier voor googlemaps voor de route naar het centrum. Er is een frequente busverbinding tussen Assen en Emmen welke stopt in Schoonloo. De bushalte is dichtbij het centrum. Je kunt gratis parkeren nabij en op het cursuscentrum. Adressen voor overnachtingsmogelijkheden beschikbaar.
Aan het eind van het weekend ontvang je een certificaat van deelname.

Alle tarieven zijn inclusief 21% BTW.

Supervisie en coaching

Na het volgen van een cursus kun je je vaardigheden nog verder ontwikkelen en verfijnen door middel van individuele supervisies.

Wanneer je de basis-en gevorderden cursus gevolgd hebt is dit tevens een prima opstap voor een eigen praktijk. Je kunt dan een persoonlijk traject eigen praktijk volgen. Zie Opstarten Eigen Praktijk. Data en tijden spreken we in overleg af.

Kosten: Een supervisie voor verfijning van de massagetechnieken kost € 50,- per uur, minimaal twee uur per afspraak. Kom je met z'n tweeën dan kost het € 35,- per uur. Alle genoemde tarieven zijn inclusief 21% BTW Een coaching sessie kost € 50,- en duurt minimaal een uur. Dit is altijd een één op één gesprek.

Cursus Ontspanningsmassage voor gevorderden

Deze cursus is bedoeld voor diegenen die de basiscursus hebben gevolgd of op andere wijze ervaring hebben met massage. Het aanleren van veel nieuwe klassieke massagetechnieken staat centraal waarmee je je vaardigheden verder ontwikkelt. Je leert bijvoorbeeld een grote uitbreiding aan mogelijkheden voor rug, schouder en nek massage. Ook hoe je de rug in zijligging kunt masseren, wanneer iemand moeilijk op de buik kan liggen. Daarnaast leer je ter kennismaking enkele technieken uit de dynamische massage en polariteitmassage, welke bij uitstek aan de ontspanningsmassage toegevoegd kunnen worden.
Lichaamshouding, ademhaling en zorgzaamheid blijven belangrijke aandachtspunten, waarin we ons verder verdiepen. We werken op comfortabele massagetafels. Je ontvangt een duidelijke handleiding en een certificaat van deelname.

Cursus Ontspanningsmassage voor gevorderden, woensdagavond, start in januari 2015, data en kosten nog niet bekend.

• woensdagavond (5 avonden)
• Data: worden z.s.m. bekend gemaakt
• Tijd: 19:30 tot 22:15
• Kosten: € 155,- voor de gehele cursus inclusief handleiding, cursusmateriaal, massageolie, certificaat en koffie/thee.
• Locatie: Cursuscentrum Het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a, 9405 HX Assen.

Het Schakelveld is een nieuwe, moderne multifunktionele accomodatie. De lessen vinden plaats in een lichte ruimte. In de pauzes kunnen we bij goed weer gebruikmaken van een besloten, zonnige buitenplaats. Of plaatsnemen in een aparte gezellige ruimte binnen. De individuele massage, coaching en psychosynthesegesprekken vinden plaats in mijn praktijk aan de Gagels 47 9466 PK te Gasteren en op de woensdagmiddagen in de Admiraal Amerikaweg 2 9407 TK te Assen.

Een routebeschrijving vind je via mijn website en google-maps. Een routebeschrijving vanaf station Assen met een frequente busdienst, welke vlakbij het cursuscentrum stopt, vind je via 9292.nl. Er is een grote parkeerplaats direct voor de ingang (gratis).
Leuke en goedkope adressen voor overnachtingsmogelijkheden in Assen en omgeving beschikbaar.

Alle tarieven zijn inclusief 21% BTW.

Massage avondje uit!

Voor diegenen die een massagecursus bij Meander of elders gevolgd hebben. Om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en de vaardigheden te blijven oefenen.

Uit ervaring blijkt vaak dat de tijd nemen voor massage zo gemakkelijk wegzakt door de overbekende volle agenda. Massage avondje uit biedt een prachtige kans om andere massageliefhebbers te ontmoeten, massages uit te wisselen (en daarmee ook weer eens zelf gemasseerd te worden), tevens de verschillen en overeenkomsten te ervaren en nieuwe inspiratie op te doen. Een heerlijke start van je weekend!

Vrijdag 23 september van 19.00 tot 22.30 uur

Kosten: De kosten zijn € 15,- per persoon. Dit is inclusief koffie en thee. We starten met en een korte kennismaking en geven elkaar daarna een massage van een uur.
Aanmelden: Je meld je via de mail aan waarbij je tevens je adresgegevens vermeld voor de faktuur en je telefoonnummer, zodat ik je kan bereiken indien nodig. Vervolgens maak je ter bevestiging € 15,- over op NL25 RABO 0143659030, t.n.v. K.J. Middelham te Assen, o.v.v. 'massageavondje uit 23 september´. Inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst van de betaling. Je ontvangt van mij een B.T.W. faktuur op naam.

Locatie: Cursuscentrum Het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a, 9405 HX Assen.

Cursus Hotstonemassage

Tijdens een cursus hotstonemassage leer je het hele lichaam te masseren met warme stenen. Je krijgt uitleg en praktische tips over stenen, reinigen, temperatuur, contra-indicaties, sfeer en opbouw van een korte of lange sessie. We gaan praktisch aan de slag met de verschillende manieren om stenen te leggen en oefenen diverse manieren om met de stenen te masseren. De cursus is gericht op het geven van een complete lichaamsmassage met warme stenen.
We werken op massagetafels. Doen, voelen en elkaar goede feedback geven staan centraal tijdens deze cursus. Na de workshop ben je in staat om zelfstandig op een verantwoorde manier een hotstonemassage te geven. Enige kennis met betrekking tot massage is wel vereist voor het bijwonen van de cursus. Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Kijk voor voor uitgebreide informatie over de cursus Hotstonemassage op de pagina
'Hotstonemassage'

Cursus Hotstonemassage 2014

zaterdag 29 november 2014

Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Op verzoek andere datum bij min. 6 personen.
Kosten: € 99,- incl. handleiding, cursusmateriaal, massageolie, certificaat, koffie/thee/sap en een kop soep.
Locatie: Cursuscentrum Het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a, 9405 HX Assen.

Het Schakelveld is een nieuwe, moderne multifunktionele accomodatie. De lessen vinden plaats in een lichte ruimte. In de pauzes kunnen we bij goed weer gebruikmaken van een besloten, zonnige buitenplaats. Of plaatsnemen in een aparte gezellige ruimte binnen. De individuele massage, coaching en psychosynthesegesprekken vinden plaats in mijn praktijk aan de Gagels 47 9466 PK te Gasteren en op de woensdagmiddagen in de Admiraal Amerikaweg 2 9407 TK te Assen.

Een routebeschrijving vind je via mijn website en google-maps. Een routebeschrijving vanaf station Assen met een frequente busdienst, welke vlakbij het cursuscentrum stopt, vind je via 9292.nl. Er is een grote parkeerplaats direct voor de ingang (gratis).
Leuke en goedkope adressen voor overnachtingsmogelijkheden in Assen en omgeving beschikbaar.

Als mensen zelf een groepje van minimaal zes personen vormen, kan er een datum en tijd in overleg worden gepland.
Voor twee personen die samen een cursus volgen zijn de kosten € 130,- p.p (vijf uur les). Eén persoon die de cursus alléén wil volgen moet een proefpersoon meenemen. Kosten € 145,- (drie uur les). Datum en tijd in overleg.

Meer informatie 'Cursus Hotstonemassage'

Basiscursus Dynamische Massage

Dynamische massage is een samenvoeging van de in Hawaï ontwikkelde Tragering en de pulstechniek van Tovi Browning. Ze bestaat uit en vloeiende aaneenschakeling van subtiel zacht tot stevige ritmisch uitgevoerde trekkende, rollende, schuddende, wiegende en verende handelingen. Hierdoor kan een diepe ontspanning van zowel lichaam als geest worden bereikt en voelen de gewrichten veel soepeler aan. In twee hele dagen leer je de meest toegepaste technieken ('hoofdstromen' voor en achterkant lichaam) en twee belangrijke specifieke lichaamsdelen ('zijstromen'; voorkant benen en rug) uit de Dynamische massage aan. Ook is er aandacht voor je houding, instelling en eigen beweeglijkheid. In deze cursus wordt de massage over de kleding heen gegeven. Deze massagevorm kan tevens prima geëntegreerd worden in diverse andere massagevormen, ook die massagevormen waarin massageolie word gebruikt. Indien gewenst kun je daarna doorgaan met een vervolgcursus waarin je de overige 'zijstromen' leert geven (achterkant benen, armen, schouders, romp, hoofd/nek)

Voor wie?
De cursus is geschikt voor iedereen die deze massagevorm wil aanleren. Ervaring met massage is niet nodig. Heb je ervaring met lichaamsgericht werken of ben je masseur dan kun je deze cursus als waardevolle aanvulling zien met vele toepassingsmogelijkheden. Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Basiscursus Dynamische Massage

• Data: zondag 2 en zondag 16 november 2014
• Tijd: 10:00 tot 17:00 uur
• Kosten: € 175,- voor de gehele cursus inclusief duidelijke handleiding, cursusmateriaal, certificaat, koffie/thee/vruchtensap en een kop soep. Lunchpakket meenemen.
• Locatie: Cursuscentrum Het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a, 9405 HX Assen.

Het Schakelveld is een nieuwe, moderne multifunktionele accomodatie. De lessen vinden plaats in een lichte ruimte. In de pauzes kunnen we bij goed weer gebruikmaken van een besloten, zonnige buitenplaats. Of plaatsnemen in een aparte gezellige ruimte binnen. De individuele massage, coaching en psychosynthesegesprekken vinden plaats in mijn praktijk aan de Gagels 47 9466 PK te Gasteren en op de woensdagmiddagen in de Admiraal Amerikaweg 2 9407 TK te Assen.

Een routebeschrijving vind je via mijn website en google-maps. Een routebeschrijving vanaf station Assen met een frequente busdienst, welke vlakbij het cursuscentrum stopt, vind je via 9292.nl. Er is een grote parkeerplaats direct voor de ingang (gratis).
Leuke en goedkope adressen voor overnachtingsmogelijkheden in Assen en omgeving beschikbaar.

Alle tarieven zijn inclusief 21% BTW.

Cursus Polariteitmassage

Polariteitmassage vindt zijn oorsprong in de ontdekking van een Amerikaanse natuurwetenschapper Dr. Randolph Stone.
Hij ontdekte namelijk dat er niet alleen polariteiten in onze planeet Aarde zijn, maar dat deze polariteiten ook in de mens aanwezig zijn. Na lange studie heeft hij de polariteiten in het menselijk lichaam in kaart gebracht Hij heeft een polariteitmassage ontwikkeld waardoor innerlijke rust, ontspanning en balans in het lichaam en in het denken word bevorderd. Polariteitmassage kan op zichzelf staand worden gegeven maar tevens in elke soort massagevorm worden geïntegreerd, waardoor veel masseurs inmiddels gebruik maken van deze eenvoudig toe te passen methode. Deze massage kan daarbij heel goed over kleding heen gegeven worden, wat de drempel om de massage te ontvangen kan verlagen.
Er wordt geen druk uitgeoefend, op diverse plaatsen worden de handen neergelegd, soms wordt men zacht gewiegd. Deze massage werkt algemeen rustgevend en harmoniserend wat een prettig gevoel van welbehagen geeft. Tevens uitermate geschikt voor mensen die onrustig zijn, veel piekeren of slecht slapen, of door fysieke of pijn klachten geen massage met druk kunnen ontvangen.
In deze cursus leer je een aantal eenvoudig toe te passen handelingen te geven. We werken op comfortabele massagetafels. Je ontvangt een duidelijke handleiding en aan het eind van de cursus een certificaat van deelname. Je hoeft niet met iemand te komen om deel te kunnen nemen aan de cursus.

Cursus Polariteitmassage, zondag 30 november 2014

• Tijd: 10:00 tot 17:00 uur
• Kosten: € 80,- voor de gehele cursus inclusief duidelijke handleiding, cursusmateriaal en koffie/thee/vruchtensap. Lunchpakket meenemen, voor soep wordt gezorgd!

Locatie: Cursuscentrum Het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a, 9405 HX Assen.

Het Schakelveld is een nieuwe, moderne multifunktionele accomodatie. De lessen vinden plaats in een lichte ruimte. In de pauzes kunnen we bij goed weer gebruikmaken van een besloten, zonnige buitenplaats. Of plaatsnemen in een aparte gezellige ruimte binnen. De individuele massage, coaching en psychosynthesegesprekken vinden plaats in mijn praktijk aan de Gagels 47 9466 PK te Gasteren en op de woensdagmiddagen in de Admiraal Amerikaweg 2 9407 TK te Assen.

Een routebeschrijving vind je via mijn website en google-maps. Een routebeschrijving vanaf station Assen met een frequente busdienst, welke vlakbij het cursuscentrum stopt, vind je via 9292.nl. Er is een grote parkeerplaats direct voor de ingang (gratis).
Leuke en goedkope adressen voor overnachtingsmogelijkheden in Assen en omgeving beschikbaar.
Alle tarieven zijn inclusief 21% BTW.

Workshop 4handenmassage

Een 4handenmassage is voor veel mensen een bijzondere en verrassende ervaring. In groepjes van drie (twee geven en één ontvangt) leer je op vloeiende wijze en met warme olie een heerlijke 4handenmassage te geven, waarbij tevens enkele Hawaïaanse lomi-lomi massage-strijkingen aangeleerd worden. Je leert hoe je je kunt afstemmen op degene met wie je de massage geeft en op speelse manier kunt samengaan en afwisselend de leiding neemt. We wisselen dus twee keer, zodat je ook zelf deze feestelijke ervaring kunt ondergaan.
We werken op comfortabele massagetfels. Maximaal 12 deelnemers. Inclusief koffie, thee, vruchtensap en een kop soep. (zelf lunchpakket meenemen) Om een goede samenwerking mogelijk te maken is enige massage ervaring een vereiste. Deze workshop is dan ook bedoeld voor mensen die bij mij of elders een massagecursus hebben gevolgd.

Workshop Vierhandenmassage, zondag (datum voor 2015 wordt nog bekend gemaakt)

• Tijd: 10:00 tot 17:00 uur
• Kosten: € 80,- inclusief certificaat, koffie/ thee en kop soep
• Locatie: Cursuscentrum Het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a, 9405 HX Assen.

Het Schakelveld is een nieuwe, moderne multifunktionele accomodatie. De lessen vinden plaats in een lichte ruimte. In de pauzes kunnen we bij goed weer gebruikmaken van een besloten, zonnige buitenplaats. Of plaatsnemen in een aparte gezellige ruimte binnen. De individuele massage, coaching en psychosynthesegesprekken vinden plaats in mijn praktijk aan de Gagels 47 9466 PK te Gasteren en op de woensdagmiddagen in de Admiraal Amerikaweg 2 9407 TK te Assen.

Een routebeschrijving vind je via mijn website en google-maps. Een routebeschrijving vanaf station Assen met een frequente busdienst, welke vlakbij het cursuscentrum stopt, vind je via 9292.nl. Er is een grote parkeerplaats direct voor de ingang (gratis).
Leuke en goedkope adressen voor overnachtingsmogelijkheden in Assen en omgeving beschikbaar.

Alle tarieven zijn inclusief 21% BTW.

Speciale cursussen en workshops

Ik geef op verzoek weekendcursussen (ook aan vrouwengroepen). Tevens workshops en cursussen op andere locaties, bijvoorbeeld in recreatieverblijven, voor verenigingen of voor bedrijven die eens iets anders willen tijdens hun bedrijfsuitje. Het programma wordt in overleg ingevuld.

Cursus locaties

De Schakel Assen

Cursuscentrum Het Schakelveld, Assen
Adres: Witterhoofdweg 1a, 9405 HX Assen.
Het Schakelveld is een nieuwe, moderne multifunktionele accomodatie. De lessen vinden plaats in een lichte ruimte. In de pauzes kunnen we bij goed weer gebruikmaken van een besloten, zonnige buitenplaats. Of plaatsnemen in een aparte gezellige ruimte binnen.
Een routebeschrijving vanaf station Assen met een frequente busdienst, welke vlakbij het cursuscentrum stopt, vind je via 9292.nl. Er is een grote parkeerplaats direct voor de ingang (gratis).
Google Maps Cursuscentrum Het Schakelveld >>

De Schakel Assen

Cursusruimte Paridjeza, Elperstraat 8, 9443 TL Schoonloo
De basis-en gevorderdenweekendcursussen worden gegeven in Paridjeza.
Dit centrum ligt buiten de bebouwde kom en heeft een prachtige cursusruimte met uitzicht over weelderige natuur. Bij mooi weer kunnen we in de pauzes buiten zitten. Een routebeschrijving naar het centrum met de auto of openbaar vervoer komt binnenkort op de website te staan. Er is een frequente busverbinding tussen Assen en Emmen welke stopt in Schoonloo. De bushalte is dichtbij het centrum. Je kunt gratis parkeren nabij het cursuscentrum.
Google Maps Centrum Paridjeza>>

Informatie en afspraak

Je kunt vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden per telefoon of via de mail.
Kitty Middelham
tel: 0592 308 815 of 06 446 085 59
E-mail: meander@massagepraktijk.net

NL25 RABO 0143659030, t.n.v. K.J. Middelham te Assen
Alle tarieven zijn inclusief 21% BTW.
Kamer van Koophandel nr 01157139